Zal de overheid ‚toestaan‘ dat Bitcoin Wall St. wordt?

De grote zorg onder de bitcoin perma-bears is de dreiging dat de overheid het „illegaal maakt“ …

De nieuwste boeman op dit front is niemand minder dan de Amerikaanse minister van Financiën Steve Mnuchin

Er gaan geruchten dat hij overweegt ’self-custody wallets‘ te verbieden en in feite de privésleutels van ieders crypto’s in beslag te nemen.

In een Twitter-thread zei de chief executive [van Coinbase Brian Armstrong] dat zijn bedrijf „geruchten had gehoord“ over de plannen van de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, om tegen het einde van zijn termijn nieuwe regels in te voeren voor „self-custody wallets“.

Door het open karakter van cryptocurrencies kan iedereen een privéportemonnee creëren door software van derden te downloaden op hun computers / smartphones of via hardwareapparaten die digitale activa opslaan. Dit soort zelfzorgoplossingen is goedkoper dan traditionele financiële diensten – en ze zorgen voor privacy .

Die geruchten zijn blijkbaar geldig, aangezien Mnuchin een brief ontving van vier congresleden waarin hij hem smeekte om niet zoiets monumentaals te doen.

Davidson et.al. maak het meest opvallende punt dat een dergelijke stap verlammend zou werken op de snelgroeiende cryptocurrency, gedecentraliseerde financiële wereld

Het is een verbluffend goed geschreven brief die blijk geeft van een niveau van begrip over crypto dat je gewoon niet zou verwachten van een congreslid. Maar, hé, ik zal de aangename verrassing accepteren.

Nu, op dezelfde manier, praat Davidson met een van de ultieme oligarchen die een van de machtigste kantoren ter wereld bekleedt. Mnuchin ziet, net als de gouverneurs van de rest van de wereld, de bedreiging voor door de centrale banken uitgegeven valuta’s en houdt niet van de concurrentie.

Zoveel die hebben beweerd dat Bitcoin uiteindelijk ‚gewoon illegaal zou worden gemaakt‘ hebben dit op zijn best gedaan op filosofische gronden, waarbij ze de praktische aspecten van het internet negeren, enz.

Ik heb deze argumenten in het verleden al behandeld, zie Bitcoin vs. The Man, gepubliceerd in augustus.

Nu Stock to Flow stijgt, wat betekent dat de inflatie daalt terwijl de totale opgepotte stapel stijgt, kan de marginale vraag de prijzen gemakkelijk naar niveaus duwen die zelfs de meest fervente bitcoin-bull doen blozen.

Regeringen zitten, zoals ik al eerder zei, in een Catch-22. Als ze de vraag naar bitcoin verbieden gaat ondergronds, mensen kopen het gewoon en houden het vast. Ze verwerven het hoe ze maar kunnen en nieuwe technologieën komen binnen (gedecentraliseerde uitwisselingen) om de huidige te vervangen (Coinbase).

Als ze het niet verbieden, laten ze de vraag ernaar als opslag van waarde en financiële activa bloeien. Het bestaat in een grijs gebied waar je het kunt gebruiken, maar je wilt het echt niet. Daardoor kan een andere ontlastklep voor kapitaal het uitstervende, op schulden gebaseerde systeem verlaten en wachten tot de storm voorbij is.

Hoe dan ook, bitcoin en cryptocurrencies winnen.

In de brief van Davidson Four wordt dit fundamentele begrip erkend. Als je probeert om het bezit van je privésleutels voor je crypto’s illegaal te maken, wordt het kapitaal gewoon wegjaagd uit de VS.