Bitcoin bullish na aankondiging Federal

Bitcoin lijkt weer op weg naar boven na een aankondiging van de Federal Reserve over de economische kracht.

Ondanks de bearish correctie tijdens de week, ziet de cryptocurrency markt er optimistisch uit nu de Amerikaanse Federal Reserve impliceert dat er volgend jaar een renteverhoging zou kunnen komen als de economie een betere toekomst blijft laten zien.

Na een aankondiging en voorspelling van de Federal Reserve, suggereren analisten dat Bitcoin weer momentum zal krijgen om de rally voort te zetten. Zoals gemeld lijken economische factoren en werkgelegenheidskansen in de VS toe te nemen, wat waarschijnlijk een positief effect zal hebben op de cryptocurrency markt:

„Na een matiging in het tempo van het herstel, zijn de indicatoren van economische activiteit en werkgelegenheid recentelijk opgedoken, hoewel de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door de pandemie zwak blijven.“

Na een kleine dip in de markt, waar Bitcoin er niet in slaagde om de $60.000 USD grens te handhaven die het aan het begin van de week zag, zag Bitcoin een rally om bijna 5% te winnen in de dagelijkse handel. Van handel onder het $57.000 USD niveau, sprong Bitcoin naar boven de $58.000 USD. Het momentum voor de markt bleef groeien na de aankondiging van de Federal en nadat bekend werd dat investeringsbank Morgan Stanley beleggers toegang gaat bieden tot Bitcoin-gerelateerde producten.

Analisten vertrouwen in Bitcoin’s traject

Analisten, waaronder stock-to-flow model PlanB, denken dat Bitcoin nog steeds op de weg omhoog is. Volgens PlanB’s bullish voorspelling zal Bitcoin niet stoppen bij $100.000 USD. Kijkend naar het jaar tot nu toe, suggereert hij dat de Bitcoin-stierenmarkt nog maar net begonnen is:

Eind december: $28.992
Eind januari: $33.141
februari: $45.240
17 maart prijs: $55.000
We zijn pas 3,5 maand in de #bitcoin bull markt. IMO BTC zal niet stoppen bij $100K en zal doorgaan naar S2FX $288K gemiddeld prijsniveau (ATH zal hoger zijn).

Naast de rooskleurige toekomst van Bitcoin lijkt ook de altcoin-markt een sterke toekomst tegemoet te gaan. Nadat Grayscale Investment aankondigde dat het nieuwe producten gaat toevoegen aan zijn aanbod, zag de markt een stijging met de gerelateerde tokens die een piek in de handel kregen.