BITCOIN BLIJFT IN STEVIG STIERENTERRITORIUM ALS KOPERS KRITISCHE STEUN VERDEDIGEN.

  • Bitcoin is de afgelopen weken in stevig stierenterritorium gebleven, ondanks dat het enkele tekenen van immense zwakte vertoonde.
  • Een groot deel van de huidige kracht van de referentiecryptocentriekelingen komt voort uit de mogelijkheid om boven de SMA50 te houden.
  • Een analist gelooft dat dit het niveau is dat de toekomst van de crypto zal bepalen in de komende dagen en weken.
  • Hij merkt ook op dat sommige verborgen stijgingsverschillen werken om de zwakte tegen te gaan die voortkomt uit de „enigszins gedefinieerde“ neerwaartse trend van BTC en zijn gebrek aan dynamiek.

Bitcoin is gevangen in een van de meest langdurige periodes van zijdelingse handel die het in jaren heeft meegemaakt.

Sinds begin mei heeft BTC een handelsbereik tussen $9.000 en $10.000 vastgesteld.

Elke reis buiten de grenzen van deze range is vluchtig gebleken en in de afgelopen weken is de volatiliteit van deze range gekrasd terwijl ze tussen $9.000 en $9.300 verhandelt.

Dit type trend wordt meestal gevolgd door grote bewegingen, en sommige analisten veronderstellen dat hoe langer de Bitcoin zijwaarts wordt verhandeld, hoe groter de volgende stap zal zijn.

Wat betreft waar deze beweging toe zal leiden, merkte een analist in een recent bericht op dat meerdere technische factoren in het voordeel van stieren spelen.

BITCOIN BLIJFT OP DE MIDDELLANGE TERMIJN BULLISH ONDANKS TEKENEN VAN OPENLIJKE ZWAKTE

De afgelopen dag werd Bitcoin Code geconfronteerd met meerdere harde afwijzingen van $9.300, waardoor het niet meer in een stroomversnelling kwam.

Het onvermogen van de kopers om de opleving te ondersteunen, die voor het eerst werd aangewakkerd toen de crypto van de recente dieptepunten van $8.950 zich opstapelde, lijkt een grimmig teken te zijn.

Dit gezegd zijnde, is een analist van mening dat de benchmark digitale activa in een uitstekende positie op de middellange termijn blijft.

In een recente blogpost legde de pseudonieme handelaar uit dat de lopende consolidatie van BTC tot stand was gekomen na een opmerkelijke onderbreking boven een macro-aflopende trendlijn.

Hij beweert dat dit positief is over een langere periode:

„Het langetermijnperspectief geeft nog steeds de voorkeur aan een bullish scenario boven een bearish scenario, omdat BTC/USD boven een bearish trend op lange termijn is uitgebroken en sindsdien onder het verzet aan het consolideren is.

HIER IS HET KRITISCHE TECHNISCHE NIVEAU DAT HET LOT VAN BTC ZOU KUNNEN BEPALEN…

Dezelfde analist is ook van mening dat de cruciale technische factor om op korte termijn te overwegen de positionering van Bitcoin ten opzichte van zijn SMA50 is – een kritisch voortschrijdend gemiddelde waar het momenteel bovenuit handelt.

Hij gelooft dat BTC robuust is zolang het boven dit niveau blijft, dat momenteel in het midden van de 8.000 dollar regio ligt.

„Zolang de bitcoin boven het gemiddelde van 50 weken ligt, neigt het meer naar 10.5k+ targets en nieuwe highs. Als het hieronder gesloten is, dan praten we over MTF-HTF shorts.“

Zodra Bitcoin uit de consolidatiefase komt, is het noodzakelijk om dit voortschrijdend gemiddelde goed in de gaten te houden.