$ 100.000 Bitcoin har gått från dröm till förväntan

När Bitcoin sjönk till 3 850 dollar i mars var tanken på en 100 000 dollar prislapp så långt borta som månen. Nio månader senare, med institutioner som häller in miljarder dollar och en ny marknadscykel precis börjat, är landskapet väldigt annorlunda, och en sexsiffrig Bitcoin är inte längre en rördröm utan något av en förväntan.

Institutionella köpare

Bitcoin-ägande av offentliga företag sattes till 6,9 miljarder dollar i mitten av oktober, sedan när cirka 3 miljarder dollar har spenderats av institutioner för att samla Bitcoin , och det är de som har kommit ut offentligt. Institutionerna staplar in i Bitcoin i knappt trovärdiga proportioner, med alla förväntningar att detta inte bara kommer att fortsätta utan öka till 2021.

När du jämför detta med alla tidigare tjurkörningar, som nästan enbart har baserats i detaljhandeln, är pengarnivån i rymden större än någonsin tidigare. Efterfrågan på Bitcoin överstiger kraftigt utbudet, och när du har köpare redo att kasta hundratals miljoner dollar på det verkar plötsligt 100 000 dollar inte så galet.

Historiska mönster

Den andra saken att notera om den här cykeln och potentialen för Bitcoin att nå 100 000 dollar är att vi börjar cykeln på 10 000 dollar. Det är naturligtvis farligt att anta att tidigare resultat kommer att upprepas, men en titt på Bitcoin-veckodiagrammet visar mycket tydligt varför en sexsiffrig Bitcoin är helt bärkraftig:

Även om vi kan förvänta oss att denna tjurkörning kommer att bli mer utökad än tidigare, gör en titt på detta diagram, i kombination med den ökade efterfrågan på Bitcoin, det direkt tydligt att en förskjuten körning till $ 100.000 är historiskt sett mycket troligt.

Dollarnedgång

En annan faktor som kan orsaka en löpning till $ 100.000 $ Bitcoin är en potentiell nedgång i dollarns värde. Coronaviruspandemin, som inte visar några tecken på avmattning, har lett till att USA trycker cirka 4 biljoner dollar i kontanter, något som inte har gått obemärkt förbi av ekonomer, institutionella chefer och själva US-dollarindexet :